Opbevar dine vine på den bedst mulige måde

Mange danskere har fundet glæden ved god vin. Det er almindeligt at drikke et glas vin til aftensmaden i mange danske hjem. Det er en daglig forkælelse og giver en god afstresning efter en hård arbejdsdag. For en del mennesker udvikler denne glæde sig til en decideret interesse for vin. Man går til vinsmagning og udforsker vine fra spændende distrikter. Jo mere man lærer, desto mere bliver man klar over detaljerne. Også om hvordan man bedst opbevarer sin vin.

Med et godt vinkøleskab kan du sikre at din vin altid har den optimale temperatur og opbevaring. Vin, der opbevares ved den rette temperatur, bevarer alle de gode aromaer og smagsstoffer intakt, og vil altid være klar til servering. På varme sommerdage kan temperaturen i køkkenet let komme op på 25-30 grader. Det er alt for varmt for de fleste vine. Smag og duft bliver ødelagt af de høje temperaturer, og det er synd for en god vin. Et vinkøleskab er af stor betydning her.

Almindeligt køleskab er for koldt

Er der tale om en rødvin, der er blevet for varm i sommerheden, så nytter det ikke meget at lægge den i dit normale køleskab. Her bliver den alt for kold, og nedkølingen gør muligvis endnu mere skade på alt det gode i vinen. I et vinkøleskab giver derimod den helt rigtige temperatur, så du får alt det bedste ud af vinen ved servering. Samtidigt undgår du også at udsætte din vin for store temperaturudsving, hvis du opbevarer den i et vinkøleskab.

Du kan få vinkøleskab til almindelige flaskestørrelser til rødvine. Men skal du opbevare champagne kan det være en god ide at anskaffe et specielt køleskab til dette formål. Tænk over, hvad du skal bruge dit vinkøleskab til, før du køber.

Køb det online

På nettet, hos supervin.dk, kan du finde et bredt udvalg af vinkøleskabe. De er gode at installere i, for eksempel, garagen. Her generes man ikke af den brummen, der ofte kan forekomme ved disse køleskabe. Husk bare at holde vin og bilkørsel adskilt. Du skulle jo nødigt komme galt afsted.