PS5 – Hvad du kan forvente af konsollen

Sony har været ganske lukkede offentligt omkring udviklingen af deres nyeste konsol, men noget er dog kommet frem. Vi bliver næppe overraskede over at høre, at den nye konsol bliver opdateret med flere aspekter, der så i dag hører hjemme på moderne teknologi. Men spørgsmålet er så, hvad du egentlig kan forvente af denne ps5, og om det overhovedet er værd at bekymre sig om nu? Vi vil forsøge at svare på dette i vores artikel herunder.

Hvor meget vil en PS5 koste?

Vi ved ikke endnu, hvad den egentlige pris for en PS5 bliver. Sidste gang Sony lancerede en ny konsol, var vi ganske meget i en finanskrise, og det tænker mange selvfølgelig, ikke kan blive ved med igen. Penge til sjov forbrug bliver nemlig ikke prioriterede samme fordelt med nullerne af. Sony har dog tidligere udtalt, at deres mål er at holde PS4-konsollens prisniveau men lidt opdatere og forbedre den alle 3-4 år. Dette kunne derfor spille ind på prisen selvom alt andet skulle gå godt økonomisk. Man kan derfor godt snildt friste med at antage, at en PS5 vil ligge omkring 599 dollar (ca 4995 danske kroner). I slutningen af 2018 var PS4-priserne faldet lidt på grund af bedre forhold på markedet generelt, særligt i USA sammenlignet med Europa. Så vi skal nok vente et stykke tid efter lanceringen af PS5, før vi fortryder sidste års investering i PS4 – selvom det er et minimum spørgsmål om du spiller tit og gerne vil lidt mere vidtrækkende gennemførte spiloplevelser omkring 2020 eller lignende Det virker nærmest umuligt at forestille sig solide spiloplevelser uden en PS4 Pro i årene 2020 el 2011 el 2018 (der jo gerne skal kunne tilgodese eksklusive titler fra samarbejdspartnere som Bethesda). Vi vil anbefale dig derfor at vente efter 2020 på grund af rimelighedsnummeret ovenover – lige meget om du har råd til en PS4 Pro inden da.

Hvilke fordele kan du forvente af den nye PS5?

Vi har altså ingen endegyldige informationer om specifikationer mv., men vi ved godt noget om konsollen generelt. Den bliver hurtigere end alt tidligere Playstation hardware endnu engang fremskyndelsen af al teknologi som findes i dag – vi ser frem til ledsagende fremskydelser hele vejen igennem 2019 og 2020 frem til markedsortimentet er opdateret til GDDR6 rammen som mest sandsynlig bliver hurtigere end generisk GDDR5 ram fra AMD. På grund af en mere effektiv platform kan vi forvente at få bedre ydeevne, men dette vil formentlig kun være en kilde til fordel for spiludviklere og ikke spillerne, der ikke vil opleve en stor forskel. Dette vil dog naturligvis ændre sig, når konsollen udvikles yderligere og er blevet så effektiv, at man kan få råd til at udvikle spil med en mere detaljeret grafik, og så det er ikke helt afgjort, hvad der er en stor forskel på. I øjeblikket vil der derfor ikke være meget fordel ved at investere i en PS5 over en PS4 Pro, medmindre man kun er interesseret i at spille spil på en enhed, der vil være fremtidssikker, når man alligevel skal have ny hardware. Dette kan dog sagtens ændre sig, og det er klart, at PS5 vil have en stor fremtid foran sig.