Kan du ikke få nok af uhygge?

Hvis du er vild med uhygge, har du sikkert svælget i den netop overståede Halloween, som du måske har glædet dig til og forberedt dig på i månedsvis, men hvad skal man så stille op nu, hvor den hyggelige juletid venter lige om hjørnet? Fortvivl ikke men gå ombord i en af de mange gode krimier, der findes på markedet, og som danskerne i stigende grad kaster sig over, både som bøger og lydbøger.

Det kan virke som om dette marked er umætteligt, og rigtigt mange nye krimiforfattere dukker op. En af dem, der ikke er ny, er forfatteren Ragnar Jonasson, som netop har udgivet Tågen, der er den tredje bog i serien om den islandske politiassistent Hulda Hermannsdottir. Tågen er den sidste bog i trilogien og afslutter på mesterlig vis den højspændte, atmosfærefyldte og ikke mindst særdeles uhyggelige fortælling fra det kolde nord.

Du kan ikke lade være

Hvis du har læst de første to bøger i serien, vil det være en forbrydelse ikke også at læse Tågen, men højst sandsynligt kan du slet ikke lade være, for så spændende og medrivende er dette mesterværk indenfor krimigenren, og man bør derfor ikke snyde sig selv for denne læseoplevelse. Tågen vil også være en strålende gaveidé til den forestående jul, naturligvis forudsat at modtageren har læst de foregående bøger, eller der er råd til at give dem alle tre.

Julen er bøgernes fest

Julen er den tid på året, hvor boghandlerne har det absolut største salg på året, og selvom det kan synes som om bøger af papir har haft sin storhedstid og er blevet overhalet af e-bøger, lydbøger og podcasts, er der altså stadig rigtigt mange, som holder af en god bog, man kan bladre i og ikke mindst nyde synet af i sin bogreol, hvor mindet om gode læseoplevelser vækker glæde.

Bøgernes stadige popularitet ses også tydeligt på den årlige bogmesse, som de første mange år blev holdt i Forum i København men siden blev så populær, at den nu har til huse i Bella Center, hvor bogorme fra hele landet valfarter til for at boltre sig i bøgernes skønne univers.